
זוהי השנה השלישית כחלק ממה שהפך כבר למסורת, בה הענקנו לכם, גולשי ניוזגיק, את הזכות לבחור את הסטארטאפים, היזמים, המשחקים והגאדג'טים שהיו המוצלחים ביותר בשנת 2012.
לאחר שמאות אנשים הציעו את המועמדים שלהם, נבחרו 5 מועמדים מובילים בכל קטגוריה ובשלב השני של ההצבעה, נדרשתם לבחור מתוכם את הזוכים הראויים ביותר לפרס ה-Geek Award בכל קטגוריה.
אבל רגע לפני התוצאות, אנחנו רוצים להגיע תודה לנותני החסות של פרסי ה-Geek Awards לשנת 2012: Campus TLV, פירמת ראיית החשבון KPMG סומך חייקין, אתר האינטרנט QBIC וענקית האלקטרוניקה LG.
מעל ל-20,000 הצבעות השתתפו בבחירת הזוכים בפרסי ה-Geek Awards לשנת 2012 בקטגוריות השונות ולהלן הזוכים:
[זכייה כפולה] הסטארטאפ המוצלח של ישראל לשנת 2012 וגם
אפליקציית הסלולר הישראלית המוצלחת ביותר לשנת 2012 – Waze
שנה שלישית ברציפות ש-Waze גורפת את תואר הסטארטאפ המוצלח של ישראל וזוכה בתואר אפליקציית הסלולר הישראלית המוצלחת ביותר לדעת הגיקים בארץ. החברה, אשר מפתחת אפליקציית ניווט המבוססת על מידע המגיע ממשתמשיה השיקה בחודש אוקטובר האחרון את גרסת 3.5 הכוללת גם סימון מקומות חניה, טרמפים ושליחת מפות והוכיחה שגם בכירי אפל כבר מכירים אותה אחרי שזכתה להכלל ברשימת האפליקציות האלטרנטיביות ל-Apple Maps לאור הביקורת הרבה שנשמעה יחד עם השקתה של iOS 6.
בתחילת חודש נובמבר האחרון השיקה Waze מערכת פרסום המיועדת לעסקים קטנים ובינוניים ומבוססת על קירבת המשתמשים לבית העסק.
Waze גברה בהפרש משמעותי על סטארטאפים אחרים שהופיעו ברשימה – אל המקום השני הגיעה GetTaxi ולמקום השלישי OutBrain.
האקזיט של 2012 – המכירה של Face.com לפייסבוק
ב-18 ביוני השנה, הודיעה Face.com באופן רשמי על רכישת החברה על-ידי פייסבוק עבור סכום המוערך בכ-60 מיליון דולרים במזומן ובמניות. החברה איפשרה בתחילת דרכה לכל מפתח לזהות את גילאי האנשים המצולמים בתמונות באמצעות ה-API המעודכן שלה. הערכה נכונה של גילאי המצולמים איפשרה לחברה להציע את שירותי זיהוי הפנים שלה לקהל לקוחות פוטנציאלי גדול בהרבה. את השימוש הפופולארי ביותר ב-API של החברה מכירים כל משתמשי הרשת החברתית הגדולה בעולם, פייסבוק. באמצעות הטכנולוגיה של החברה יכולה פייסבוק להציע לכם לתייג את הפרצופים של האנשים המופיעים בתמונות בכל פעם שתעלו תמונות לפייסבוק.
בעוד שזיהוי תווי פנים ומיקומם במרחב בתוך תמונה היו צעד התחלתי, בהמשך הוסיפה החברה שירותי מידע נוספים המבוססים על מידע וויזואלי המגיע מהמשתמש. באמצעות התמונות שתעלו תוכל פייסבוק, ולמעשה גם כל אחד שישתמש ב-API של החברה, לזהות ולפענח את הגיל של האנשים המופיעים בתמונות עד למרווח דיוק של 5-10 שנים. המידע על גילם האמיתי של המצולמים נתן ערך מוסף ללקוחותיה של החברה מכמה כיוונים. בעוד שאת הרשתות החברתיות השונות עניין מצד אחד לעזור לכם לתייג את המצולמים, כדי שיהיו כמו שיותר אנשים מתויגים בכמה שיותר תמונות, מצד שני הן כמובן שמחו לשלוף מידע איכותי נוסף המתבסס על התמונות שלכם. למשל, אם כתבתם שהגיל שלכם הוא 25 ומהתמונות שלכם אתם נראים כמה עשורים מבוגרים יותר, ביכולתן היה לבחור לשנות את הפרסומות המוצגות לכם.
כשנה לפני הרכישה, החלה הרשת החברתית הגדולה בעולם להציע שירותי תיוג תמונות אוטומטיים המבוססים על ה-API של Face.com ומספר חודשים לאחר מכן החלה במשא ומתן לרכישת החברה.
הסטארטאפ הנולד של ישראל 2012 – Callapp
CallApp היא אפליקציה שנועדה להחליף את החייגן המובנה שלכם במכשיר הסמארטפון ולגלות לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על אנשי הקשר שלכם, תוך שימוש ברשתות החברתיות ובמאגרי מידע שונים. בעת בחירה באנשי קשר רצויים, האפליקציה תציג לכם פרט לאפשרות להתקשר אליהם ולשלוח הודעות SMS מהירות מוגדרות מראש, גם אפשרויות לראות מה הם אוהבים, איפה הם עשו צ'ק אין בפעם האחרונה, מתי הפעם האחרונה שהיו איתכם בקשר, מי הם החברים המשותפים שלכם ועוד. האפליקציה משנה את האופן שבו אתם מסנכרנים את אנשי הקשר שלכם בסמארטפון עם הרשתות החברתיות, ומביאה לכם את המידע הכי עדכני על אותו האדם, בכדי שרגע לפני שתתקשרו אליו, תזכו אולי בעוד נושא אחד או שניים לשיחה.
CallApp הציגה לראשונה את האפליקציה שלה בתחרות TechCrunch Distrupt 2012, ומאז הגיעה לכמות נכבדת של הורדות למכשירי האנדרואיד. בנוסף, החברה נמצאת בתהליכים של השקת גירסא ראשונה למכשירי האייפון וישנה גם גירסאת פרו הניתנת להורדה בחינם, פרט לגירסא המוצעת במסגרת חנות ה-Google Play, הכוללת פיצ'רים נוספים, כגון חסימת שיחות, שיתוף דפי אינטרנט ועוד.
הסטארטאפ המבטיח של 2013 – Outbrain
חברת Outbrain היא חברת סטארטאפ ישראלית המתמחה באיתור תכנים מתאימים עבור הגולשים. בסוף שנת 2011, גייסה החברה כ-35 מיליון דולרים בהשתתפות משקיעים בחברה ובאמצעות קרן ההון סיכון האירופאית Index Ventures. בשנת 2012, החברה השקיעה משאבים רבים בעיבוי היכולת שלה למצוא עבורכם תכנים רלוונטיים גם בווידאו, בנוסף לתכנים טקסטואליים.
בסוף שנת 2012, הודיעה החברה על רכישת הסטארטאפ Scribit בסכום שטרם נחשף. החברה, המפעילה את משרדיה הראשיים מניו-יורק, מציעה למשתמשיה כ-65 מיליארד המלצות תוכן מידי חודש. פרט למשרדי החברה בתפוח הגדול מחזיקה אאוטבריין גם משרדים בפריז, לונדון, סינגפור, סידני, שיקאגו, סן פרנסיסקו, וושינגטון, אמסטרדם, סוטקהולם, מילאנו והמבורג לצד מחלקת מחקר ופיתוח בנתניה, בינהם פזורים 180 עובדי החברה. נכון להיום מותקנת המערכת של אאוטבריין בלמעלה מ-100,000 אתרים מרחבי העולם, ונחשבת למערכת הפרסום המאוגדת (syndicated ad platform) השלישית בגודלה בארה"ב.
סביר להניח ששנת 2013 תהיה שנת המבחן האמיתית עבור החברה, שתוכיח האם היא הולכת לכיוון של חברת ענק, כפי שהסתמן ממהלכיה עד היום, או שמא תהיה חברת סטארטאפ נוספת שתרכש על ידי אחת מהענקיות בשוק.
היזם של שנת 2012 – גיל הירש
את בחירת יזם השנה העניקו גולשי ניוזגיק לגיל הירש, ולא מדובר בבחירה מפתיעה במיוחד לאור העובדה שמדובר באחד מהיזמים המדוברים ביותר במהלך השנה האחרונה, העומד בין היתר גם מאחורי חברת הסטארטאפ Face.com שנמכרה לפני מספר חודשים תמורת כ-60 מיליון דולרים לרשת החברתית הגדולה בעולם. על פי הדיווחים, הירש ויתר היזמים בחברה יצאו כל אחד עם בין 5 ל-7 מיליון דולרים ולמרות שכחלק מהרכישה החליטה פייסבוק לסגור את ה-API של Face.com, החברה עובדת ופעילה מאחורי הקלעים כחלק מהרשת החברתית.
בעוד ש-Face.com הייתה, ככל הנראה, אחת הסיבות העיקריות בגללן זכה הירש במקום הראשון בקטגוריית היזם של 2012, חשוב לציין כי מדובר גם באחד ממייסדי ה-Garage Geeks, מועדון יזמי הטכנולוגיה הישראלי האחראי להבאת דמויות בולטות בעולם הטכנולוגי למפגשים בישראל – מה שמעיד על כך שמטרתו לתרום ולהעניק לתעשייה המקומית, ולא רק "לעשות אקזיט". למרות ששיתוף הפעולה של החברה עם פייסבוק נמשך כבר תקופה ארוכה, אנו מקווים כי במהלך 2013 נזכה לראות שיפורים ועדכונים בפייסבוק שיושפעו ישירות מהחזון והעשייה הישראלית של הירש ושותפיו.
המשקיע המוצלח של שנת 2012 – יאיר גולדפינגר
את יאיר גולדפינגר אנחנו זוכרים בעיקר, אבל לא רק, בזכות תוכנת המסרים הפופולארית והנוסטלגית iCQ. כשגולדפינגר, המפתח שעמד מאחוריה, היה בן 27 הוא ביצע את אחת המכירות הגדולות ביותר בישראל של החברה לענקית AOL, בסכום של 407 מיליון דולרים. גולדפינגר נבחר ליזם השנה ככל הנראה מכיוון שבאמת מדובר ביזם, שלמרות סכום הכסף המשמעותי שהרוויח מ-iCQ בחר להמשיך ולהתעסק בעולם היזמות ולהקים ולהיות חלק מעשרות סטארטאפים נוספים.
אחד מאותם סטארטאפים (שזכה להופיע בסטארטאפים שעשו זאת ב-2011) הוא Dotomi, אשר נמכר גם הוא בסכום גבוה בסך 295 מיליון דולרים לענקית הפרסום האמריקאית ValueClick. במהלך השנה האחרונה עבר גולדפינגר לצד המשקיע, כאשר תמך במספר חברות קטנות וגדולות, וגם שם נחל הצלחה לא רעה, שכן לאחר שהשקיע בחברת הסטארטאפ JahJah, נמכרה בסכום של 210 מיליון דולרים. אז כן, זה נורא מתבקש לשלב כאן איזו בדיחה על אצבע הזהב של גולדפינגר, אבל אנחנו מעדיפים להתאפק ולראות מה הוא מתכנן עבורנו במהלך 2013.
תוכנית הסטארטאפים של שנת 2012 – The Junction
שטח האופן ספייס המכונה The Junction ברחוב שוקן בתל-אביב, שייך ומופעל על-ידי קרן ההון סיכון הישראלית ג'נסיס, היה בית לעשרות חברות במהלך שבעת המחזורים האחרונים וכעת מריץ את המחזור השמיני. המקום עצמו, המתנהל באופן המזכיר את תוכניות ההאצה האחרות הקיימות בארץ ובחו"ל והרבה פחות כמו עוד שטח עבודה משותף, מגביל את היושבים במקום לתקופה של שלושה חודשים במהלכם הוא מספק לקבוצות המשתתפות בו מקום לשבת, חיבור לאינטרנט, קפה חופשי ובעיקר המון הפרייה הדדית. מעבר לשיתוף הפעולה בין הצדדים, זוכים המשתתפים גם לסיוע ממגוון רחב של מנטורים מרחבי התעשייה ומבוגרי המחזורים הקודמים של ה-Junction עצמו אשר מגיעים להרצות בפני היזמים, לייעץ להם באופן אישי ולעזור בחיבורים לאנשים אחרים בתעשייה בארץ ובחו"ל.
בניגוד לתוכניות אחרות, הפועלות כולן למטרת רווח כזו או אחרת, ה-Junction מוגדר על-ידי ג'נסיס כתוכנית שאינה למטרת רווח ומיועדת לספק מקום שבו סטארטאפים ישראלים יוכלו לצמוח וליהנות מהשירותים השונים, תמורת 200 ש"ח לחודש בלבד, תשלום סמלי בהחלט. בתמורה למקום ב-Junction לשלושה חודשים, מתחייבים המשתתפים לסייע לצוותים האחרים שיושבים איתם במקום וכמובן גם לחזור ולסייע לצוותים שיאיישו את המחזורים הבאים.
קרן ההון-סיכון של 2012 – סקויה ישראל
הקרן הישראלית של סקויה נחשבת לאחת מקרנות ההון סיכון המוצלחות ביותר בעשור האחרון מאז שהוקמה ב-1998. מוקדם יותר השנה הודיעה הקרן על גיוס של קרן חדשה, מתוכה יוקצו כ-200 מיליון דולרים לטובת השקעות בישראל. הקרן שגויסה השנה תהיה הקרן החמישית של סקויה בישראל, אחרי שהקרנות הקודמות הניבו למשקיעים החזרים מכובדים בהחלט. את הקרן מובילים בישראל היום חמישה שותפים: שמיל לוי, חיים סדגר, רנדי דיצלר, גילי רענן ויואב שקד שהצטרף אל הקרן מוקדם יותר השנה.
מעבר למימושים היפים של הקרן האחרונה של סקויה הכולללים אקזיטים בסכום כולל של מעל למיליארד דולרים רק בשנתיים האחרונות, המשיכה הקרן גם השנה להשקיע בלא מעט סטארטאפים צעירים כגון אדאלום ואונאבו וגם בסיבובי המשך של סטארטאפים ישראלים כגון קמינריו וקנשו (שתיהן אגב, זכו להיכנס לרשימת עשרת הסטארטאפים שעשו את זה ב-2012).
המכשיר הסלולרי של 2012 – Samsung Galaxy S3
מכשיר הדגל של סמסונג, אשר הושק במאי 2012, כבש את כל מצעדי המכירות בעולם והפך לטלפון המדובר ביותר בשנה החולפת. אין ספק, כי עם נתוני מכירות של יותר מ-30 מיליון מכשירי מאז ההשקה (תקופה של 6 חודשים), מהם 18 מיליון בלבד ברבעון השלישי של 2012, המכשיר קיבל בזכות ולא בחסד את התואר ה"אייפון קילר" של שנת 2012. המכשיר, אשר היה אחד מהסמארטפונים הראשונים שהתהדרו במעבד מרובע ליבות נחשב למכשיר הדגל של סמסונג ויורש העצר הנוכחי למשפחת גלקסי.
בעת ההשקה, מכשיר הגלקסי S3 הגיע עם גרסת אנדרואיד החדשה ביותר לאותה העת – 4.0.4 והספיק להתעדכן לגירסאת Jelly Bean 4.1.2 ומלבד זאת, סמסונג הציגה שלל תכונות חדשות, כמו S-Voice, S-Beam ופיצ'רים שונים המציעים שימוש נוח יותר על ידי ביצוע שיחה אוטומטית ומעקב אחר עיני המשתמש. בשנה הבאה, סמסונג צפוייה להשיק את מכשיר הגלקסי S4 אשר השמועות הנוגעות אליו בינתיים מרחיקות לכת. בינתיים מכירות המכשיר הנוכחי ממשיכות במלוא המרץ, ויכולת האספקה המצויינת של סמסונג לעומת חברות מתחרות כמו גוגל ואפל שהתקשו עם מכשירי הדגל שלהן, הכריעה את הכף השנה לגבי תואר הסמארטפון של 2012.
מערכת ההפעלה הסלולרית של 2012 – אנדרואיד
בתחרות בשוק המובייל הצליחה השנה אנדרואיד לבסס את מעמדה מול אפל מימין ומיקרוסופט משמאל. אנדרואיד היא מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר למכשירים מבוססי מגע ושנה הבאה המגמה עשויה רק להתחזק. כשהיא נהנת מאינספור מכשירים המיוצרים על ידי מגוון יצרניות אלקטרוניקה, נתח השוק של אנדרואיד צפוי לגדול גם לאור התחרות האגרסיבית בה פתחה השנה מיקרוסופט עם מערכת ההפעלה Windows Phone.
השנה חגגה אנדרואיד את גרסת Jelly Bean שהתמקדה בשיפור מאסיבי לממשק המשתמש, במעבר חלק ובאנימציות שהפכו את השימוש במערכת ההפעלה לאינטואטיבי הרבה יותר. השנה תסומן גם כשנת המהפך שבה הצליחה חנות האפליקציות של אנדרואיד, Google Play להשתוות לזו של אפל ולהציע למשתמשיה למעלה מ-700,000 אפליקציות, מספר שצפוי לגדול במהלך שנת 2013 ולבסוף גם לגבור על מספר האפליקצייות הזמינות למשתמשי האייפון.
הגאדג'ט של 2012 – Asus Nexus 7
אחרי חודשים ארוכים שעמדה מהצד והביטה באפל כובשת את שוק מחשוב הלוח, חשפה במהלך חודש יוני האחרון גוגל את המתחרה שלה, מכשיר הנקסוס 7, שנולד משיתוף פעולה צמוד עם אסוס. על אף שניסתה לשמור על העניין בסוד, שמועות שליוו את כנס המפתחים של גוגל בסן פרנסיסקו השנה כבר הבהירו בדיוק לאן מכוונת ענקית האינטרנט. בניגוד לאפל, העדיפה גוגל לנקוט בטקטיקה של אמזון ולהציע מכשיר בסיסי וקטן תמורת מחיר זול ומשתלם במיוחד.
את הנקסוס 7 חשפה גוגל במהלך Google IO, כנס המפתחים השנתי שלה, שהגיע יחד עם מערכת ההפעלה Jelly Bean וזכה למחיר נמוך ואטרקטיבי במיוחד. שבועות לאחר מכן נחשב הנקסוס 7 להצלחה, אם כי הערכות מתייחסות לכך שהחברה מכרה עד חודש אוקטובר האחרון 3 מיליון מכשירים בלבד. בשנה הבאה, אם לשפוט על פי השמועות האחרונות, עשויה גוגל להפתיע עם מכשיר מקורי שיגיע בחסות חברה משמעותית שרכשה, מוטורולה מוביליטי.
אפליקציית ה-Desktop של 2012 – Dropbox
שנת 2012 הייתה שנה מעניינת במיוחד עבור דרופבוקס ומשתמשיה. במהלך השנה החולפת הציגה החברה שלל פיצ'רים ואפשרויות חדשות, כגון סנכרון תמונות אוטומטי ממכשירי הסמארטפון אל תיקיית הענן, אפשרות שיתוף ספריות שלמות עם חברים, הגדלת בונוסי ההצטרפות ל-500 מגה, סנכרון תמונות אוטומטי מהמחשב האישי, שיתוף מסמכים מתיקיית דרופבוקס ישירות אל הקבוצות בפייסבוק ושיתוף פעולה עם מיקרוסופט, להצגת האפליקציה גם במערכת חלונות 8.
במקביל הציגה דרופבוקס גם אתר אינטרנט משופר וחדש, ואף רכשה מספר חברות, כגון אודיו גלקסי ו-Snapjoy – וכל אלה לצד גדילתן של המתחרות העיקריות והגדולות של החברה כגון SkyDrive של מיקרוסופט וכמובן גוגל דרייב, של גוגל. למרות נפח האחסון ההתחלתי הנמוך ולמרות המתחרות, עדיין מסתמן כי דרופבוקס היא הבחירה הראשונה של המשתמשים, ככל הנראה בשל נוחות השימוש וההיכרות הרחבה עמה – ומעניין לראות כיצד, אם בכלל, זה עתיד להשתנות במהלך 2013.
אפליקציית הרשת (Web) של 2012 – Facebook
בעוד שזה נראה כי אנחנו לעולם לא מפסיקים לדבר על פייסבוק, אנחנו עדיין לא מכסים חצי ממה שהרשת החברתית הגדולה בעולם עושה, כך שאין זה מפליא כי היא מצליחה לתפוס את תואר אפליקציית ה-Web זו השנה השנייה ברציפות. בכל זאת, שנת 2012 הייתה מעניינת ומשמחת במיוחד עבור צוקרברג וצוותו, שכן במהלך השנה האחרונה התרחשו הרבה מאוד אירועים משמעותיים עבורה, כגון השקת אפליקציות נייטיב לאנדרואיד ו-iOS לצד ההודאה כי HTML5 הייתה בחירה שגויה עבורה, השקת שתי אפליקציות עצמאיות (מצלמה ו-Poke), פתיחת אפליקציית המסנג'ר למשתמשים שאינם מנויים לרשת החברתית, השקה של פלטפורמת האפליקציות החברתיות, עיצוב מחודש לדף הפרופיל של המשתמש ולממשק ההודעות שלו, וכל אלה לצד פיצ'רים נוספים כגון שרשורי תגובות, התמקדות בממשק התמונות ושדרוגו, הצגת Gifts, הצגת אפשרות סנכרון תמונות והתמקדות בפלטפורמת המובייל.
כל אלה מתגמדים לעומת האירועים המשמעותיים שחוותה השנה הרשת החברתית, הכוללים כמובן את הנפקתה בבורסה, התנודות המשמעותיות של המנייה שלה שבועות ספורים לאחר אותה הנפקה, רכישת מספר חברות משמעותיות כגון Face.com, אינסטגרם, OMGPOP ונוספות. לקראת סוף 2012 הצהירה פייסבוק כי מעוניינת להתמקד בתחום הפרסום, כך שסביר להניח כי 2013 תהיה שנת הרווחים עבור הרשת החברתית הגדולה בעולם, המונה למעלה ממיליארד חברים, עוד שיא אותו שברה במהלך השנה האחרונה.
אפליקציית הסלולר של 2012 – WhatsApp
עם מיליארד הודעות מיידיות המועברות בין משתמשי האפליקציה מידי יום, אפליקציית המסרים המידיים הפופולרית Whatsapp עברה מספר תהפוכות ומהמורות השנה. פרט לשינוי הגרפי המאסיבי שעברה, הוסיפה החברה את פיצ'ר ההודעות הקבוצתיות. האפליקציה, אשר נעדרה בתחילת השנה מחנות האפסטור מסיבה לא ידועה שהעלו השערות כי בעיות אבטחה שונות הן הסיבה האמיתית להסרתה, חזרה בגאון להיות האפליקציה הפופולרית לשנת 2012 תוך שהיא דוחפת הצידה מתחרות כמו Viber, KakaoTalk ואפילו את תוכנת המסרים המידיים של פייסבוק.
ההצלחה הגדולה של Whatsapp לא נעלמה מעיני הגדולות ודווח כי התנהלו מגעים בין החברה לפייסבוק על רכישה אפשרית. אך ככל הנראה, המודל העסקי והכוונות העסקיות של החברה לעתיד הן מה שדחו לבסוף את הרכישה. ביוני האחרון הסבירה החברה מדוע איננה מאמינה בפרסומות ואף הוסיפה מספר משפטים קשים כגון "כשהמוצר מערב פרסום ומוענק בחינם, המשתמש הוא המוצר" וציינה כי כאשר שואלים אותה מדוע גובה כסף עבור משתמשי iOS (דולר בודד) עבור השירות, היא פשוט שואלת אותם "האם שקלתם את המתחרים?". לאנדרואיד, לעומת זאת, הייתה ונשארה האפליקציה זמינה להורדה בחינם. סביר להניח כי גם בשנה הבאה WhatsApp תישאר אפליקציית המסרים המיידיים המובילה במובייל, זאת לאחר שהפכה לקונצנזוס חוצה פלטפורמות.
[זכייה כפולה] משחק ה-PC של 2012 וגם
משחק הקונוסולות של 2012 – Call of Duty: Black Ops 2
בדומה לשנתיים הקודמות, גם השנה לקח משחק מסדרת Call of Duty את המקום הראשון בשתי הקטגוריות: משחק ה-PC של השנה ומשחק הקונסולות של השנה. השנה מי שהעמיד לו קרב צמוד היה Halo 4.
המשחק החדש בסדרת Call of Duty לבדו הכניס ביום הראשון ליציאתו מעל חצי מיליארד דולר – סכום שגם המצליחים שבספרים ובסרטי הקולנוע לא מצליחים לדגדג – ועם שווקים צעירים כמו רשתות חברתיות, טאבלטים ומובייל, פוטנציאל הצמיחה של התעשיה עדיין לא קרוב למיצוי.
משחק הסלולר של 2012 – Angry Birds Star Wars
גם השנה, כמו בשנתיים החולפות, ממשיך המשחק והמותג Angry Birds להיות הדומיננטי והפופולארי מבין המשחקים לסלולר. השנה הפער אמנם הצטמצם, אבל המעמד נותר וגרסתו החדשה של משחק הציפורים הזועמות זכה שוב במקום הראשון. המשחק נחשף לראשונה בדף הפייסבוק של רוביו והוא החמישי בסדרת משחקי הציפורים הזועמות כשהפעם מנסה רוביו להשען על מותג ותיק ומפורסם הרבה יותר – מלחמת הכוכבים. יחד עם השקתו הראשונית כבר ניתן היה למצוא אותו בגרסה לאייפון, לאנדרואיד ולחלונות, מעט מאוחר יותר גם גרסה למק התווספה.
אפילו Rovio עצמה לא הצליחה להאמין להצלחה ההיסטרית של המשחק וכמו כל דבר פופולארי ומוצלח, הם זכו אפילו לפארק שעשועים בשם המותג, לסרט ולסרטונים ללא סוף ברשת. שנה שעברה סירבה רוביו להצעת רכישה אשר העריכה את שווי החברה בכ-2.25 מיליארד דולרים.
המשחק החברתי של 2012 – Draw Something
בתחילת שנה שעברה לימדה חברה קטנה המתמחה בפלאש וממוקמת בסוהו בניו יורק, שיעור בויראליות רשת שטרם נראה במחוזיתנו. אפליקציית Draw Somthing שפותחה על ידי Omgpop הורדה 20 מיליון פעמים במהלך חמישה שבועות בלבד וחגגה 50 מיליון הורדות לאחר קרוב לחודשיים בלבד מאז הושקה.
החידון הפשוט והמאתגר עשה שימוש מושכל ברשתות החברתיות שנועד להפיץ אותו הלאה תוך כדי משחק ובשבועות הראשונים להשקתו הפך לאחד הדברים המדבקים והממכרים ביותר בשוק המובייל. בחודש מרץ שנה שעברה החליטה זינגה להמר על המטאור התורן בדרך להפוך עצמה למעצמת משחקים גם מחוץ לפייסבוק ורכשה את החברה הניו יורקית תמורת 180 מיליון דולרים.
בסוף השנה החולפת למדה זינגה שמה שמתחיל ברעש גדול עשוי להסתיים בקול דממה דקה והצלחתה של Draw Somthing החלה לדעוך לטובת טרנדים אחרים שכבשו את ליבם של משתמשי הסמארטפון המכורים. המרוויחה הגדולה היא ללא ספק Omgpop שבעזרת להיט תורן אחד, הצליחה לגזור קופון שמן במיוחד שנייה לפני הירידה התלולה.
הזוכים הגדולים
כמו שהבטחנו, בין המצביעים יחולקו פרסים שווים במיוחד מתנת Campus TLV, פירמת ראיית החשבון KPMG סומך חייקין, אתר האינטרנט QBIC וענקית האלקטרוניקה LG בהתאם לתקנון שפרסמנו בדף התחרות. הגולשים שהציעו או בחרו את מספר המועמדים הזוכים הגדול ביותר, הם אלו שזכו בפרסים.
- הזוכה במקום הראשון עם 30 נקודות (10 הצבעות נכונות + 10 הצעות נכונות) הוא עופר ולד אשר זוכה במכשיר טאבלט Asus Nexus 7.
- למקום השני הגיע אוהד כהן, עם 21 נקודות בלבד (9 הצבעות נכונות + 6 הצעות נכונות) והוא זוכה באוזניות Beats Solo HD.
- למקום השלישי הגיע דניאל סטרצלוב, עם 19 נקודות (9 הצבעות נוכנות + 5 הצעות נכונות) והוא זוכה במסך LG בטכנולוגיית IPS המציג צבעים אמיתיים כמו בחיים (דגם: IPS235T).
הזוכים יקבלו הודעה מסודרת בדואר אלקטרוני במהלך הימים הקרובים שתבשר להם על הפרס שבו זכו וכיצד לאסוף אותו.
שתהיה לכולנו שנה אזרחית טובה, מלאת סטארטאפים חדשים, אקזיטים ענקיים, גאדג'טים וחדשנות!