
ערוץ הסטארטאפים בניוזגיק מפורסם בחסות תוכנית Microsoft Bizspark, המשתפת פעולה עם ניוזגיק במסגרת תוכנית Geekspark. רוצים לחשוף גם את הסטארטאפ שלכם בניוזגיק ולהיכנס לתוכנית Bizspark של מיקרוסופט? הכנסו לכאן לפרטים נוספים.
כפי שפורסם מוקדם יותר היום בכלכליסט, חברת אקאמיי (Akamai) ענקית האצת התכנים ברשת האינטרנט עומדת בפני רכישת הסטארטפ הישראלי קוטנדו, ספקית שירותי האצת והפצת תוכן (CDN) ושירותי האצת אתרים. מקור המקורב לחברה אישור בפנינו כי סכום הרכישה גבוה יותר מ-300 מיליון דולר ומורכב משילוב של מניות ומזומן. כמו כן, חלק מהסכום ינתן לאורך 4 שנים בהתאם לעמידה ביעדים.
מגיוס לאקזיט
קוטנדו מפתחת טכנולוגיה בתחום האצת תוכן דינמי ומותאם אישית ליישומי מובייל ואינטרנט ופועלת עם חברות מובילות בתחום, כמו AT&T ואחרות. בחברה השקיעו עד היום Citrix ו-Juniper Networks, אשר הצטרפו בסבב הגיוס האחרון לסקויה בנצ'מרק וטניה קפיטל. השותפים האסטרטגיים של קוטנדו כוללים את AT&T, גוגל, וסומיטומו (Sumitomo) עליה שמענו לאחרונה, בעקבות ההשקעה שלה ב-Axxana.
אחד היתרונות בפתרונות של קוטנדו היא היכולת שלהם להאיץ תכנים ברשת בקנה מידה גדול, כך שספקיות שירות ותוכן ימצאו בשירותי החברה אמצעי קל ויעיל לאספקת תכנים ללקוחות קצה, בין אם הם מוסדיים או פרטיים, לעומת כל פתרון הגדלת או שדרוג תשתית.
בקיץ האחרון השלימה קוטנדו סבב גיוס של 17 מיליון דולרים, מה שהעמיד את סך ההון שגויס עד היום בחברה על סך כ-40 מיליון דולרים. סבב גיוס זה איפשר לקוטנדו להתרחב לאסיה ולאמריקה הלטינית, שני שווקים מתעוררים המהווים כר פורה להתפתחות סלולרית, הן מבחינת שדרוגי תשתית במדינות אלו, והן מבחינת עלייה משמעותית בכמות המשתמשים במכשירים סלולריים. בארצות הברית, AT&T משווקת את שירותי קוטנדו. השירות של קוטנדו צפוי לפעול בכ-30 אתרים שונים ברחבי העולם, מה שמאפשר לחברה לקצר את הזמן שלוקח למידע להגיע מלקוח קצה אל שרתי איחסון אינטרנטיים, וחוזר חלילה.
התנגשות פטנטים
שירות דומה לזה של קוטנדו מפעילה חברת Akamai ששולטת בחלק ניכר מהתחום. אקמי נחשבת למובילה בתחום האצת תכנים באינטרנט בכלל, ללא התמקדות בעולם הסלולר. אתרים גדולים רבים משתמשים בשירותיה, ולמעשה, כשאתם גולשים מישראל לאתרים בינלאומיים רבים, כמו טוויטר, ונוספים, קיים סיכוי גדול שאת חלק מהתכנים שלכם אתם בעצם מקבלים דרך שרתי מראה של אקמיי, ולא של החברה שאתם חושבים שאתם גולשים באתר שלה.
כדי לספק את השירות הזה, גם ל-Akamai שרתים הפזורים בכל רחבי הגלובוס. כך היא יכולה להציע ללקוחותיה שירותי מראה והעברה של תכנים, המצמצמים מצד אחד את הזמן שלוקח לאתר לעלות על המחשב של לקוח הקצה, ומצד שני, מאפשרים ללקוחותיה להפחית בעומסי הרשת מהשרתים שלהם בשעות השיא, או בכלל.
כפי שניתן לראות, השירותים שמציעה קוטנדו משלימים את אלה של אקמיי, ולא בכדי אקמיי מנסה לחסום את צעדיה של קוטנדו באמצעות תביעות משפטיות כאלה ואחרות, תוך שהיא טוענת שקוטנדו מפרה את הפטנטים שלה. בין אם המאבק בזירה המשפטית היה רק הכנה לקראת הצעת רכישה, או חלק ממדיניות כללית של איומים ואחר-כך בדיקת נאותות לחברה, נראה שבאקמיי הבינו כי יהיה להם יותר קל לרכוש את החברה מאשר להשקיע משאבים בלפתח שירותים מקבילים לעולם הסלולר, ולהמשיך עם ליטיגציה יקרה בבתי-המשפט בארצות הברית, הליכים שיכולים להימשך על-פני שנים ולהשפיע על מחיר המניה של אקמיי, הנסחרת בבורסת ה-NASDAQ.
וידאו: פורים שמח בקוטנדו
בחסות תוכנית Bizspark
Microsoft Bizspark היא תוכנית גלובלית שפותחה במטרה לסייע להצלחת סטארטאפים בשלבים המוקדמים על-ידי אספקת מספר משאבי מפתח, בזמן שהכי צריך אותם:
תוכנה – במסגרת התוכנית, תקבלו גישה מלאה למגוון הרחב של כלי הפיתוח, הפלטפורמות השונות ורשיונות לכל מוצרי מיקרוסופט לשימוש מיידי למשך 3 שנים, לצורך פיתוח וחדירה לשוק של פתרונות וטכנולוגיות חדשות. כל אלו, יחד עם כל ההטבות האחרות בתוכנית, מגיעות ללא תשלום.
תמיכה – התחברו לשותפים נוספים בתוכנית מרחבי העולם – חממות, משקיעים, יועצים, משרדי ממשלה וספקי הוסטינג – כולם מעורבים ומושקעים באופן שווה בתחומי החדשנות והיזמות בתחום התוכנה והאינטרנט ומציעים מגוון רחב של פתרונות שיוכלו לסייע לכם בפתרון בעיות טכנולוגיות ועסקיות.
חשיפה – מעבר לשיתוף הפעולה עם ניוזגיק, תוכנית Bizspark חושפת את הסטארטפים החברים בה לקהל רחב של משקיעים, לקוחות ושותפים פוטנציאליים. כחברים בתוכנית Bizspark של מיקרוסופט, תזכו לגישה לאקו-סיסטם עשיר של עמיתים למקצוע, שותפים ומגבים משאבי תמיכה מכל העולם, אשר יסייעו לכם לגדול ולהצליח. Microsoft Bizspark זו הדרך המהירה ביותר להזניק את הסטארטאפ שלכם קדימה.