

מקור: SafeBreach
חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.
חברת SafeBraech הישראלית מודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 4 מיליון דולר בהובלת סקויה ושלמה קרמר. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מאפשרת זיהוי ומניעה של פרצות אפשריות על ידי האקרים, באמצעות איתור ׳החורים׳ והאיזורים הפגיעים מבעוד מועד. בעקבות ההשקעה יצטרף לדירקטוריון החברה גילי רענן, שותף בסקויה. סכום הגיוס ישמש את החברה בכדי להקים מרכז פיתוח בארץ ולהרחיב את פעילותה בצפון אמריקה.
מקדימה תרופה למכה
הפתרון של SafeBreach בעצם תוקף את מערכות המידע בארגונים באופן יזום, ומתריע בפני הגורם הרלוונטי היכן מצויים חורי אבטחה לא מוגנים מפני התקפה שכזו. אותם תרחישים מדומים מהווים בעצם ׳תרגול׳ למצב קריטי, ומבוססים על מחדלי אבטחת מידע אמיתיים שהתרחשו בעולם. מרבית הארגונים והגופים הגדולים לא חוסכים בכסף בכל הקשור להתגוננות ואבטחת המידע הרגיש שלהם, אך בסופו של דבר מי שרוצה לתקוף, מצליח לעשות זאת. הסיבה לכך היא מכיוון והפתרונות הקיימים כיום בשוק לא נבחנים ׳על אמת׳, ולכן תופסים אותם במצב שאינם מוכנים להתמודד עם התקיפה.
מחקר עדכני שפרסמה Verizon הראה כי ניתן היה למנוע למעלה מ-90% מהתקיפות על ידי שימוש באמצעים הקיימים בארגונים. מכך ניתן ללמוד כי בכדי להגן בצורה יעילה, יש קודם כל להבין את ההתקפה הפוטנציאלית, וכיצד כלי אבטחת המידע המצויים ברשות כל ארגון יכולים להתמודד מולה. את פתרון זה, מספקת SafeBreah. המערכת פועלת מסביב לשעון ובעצם מספקת לארגונים את נקודת מבטו של ההאקר, ואת ׳מפת התקיפות׳ שלו בזמן אמת, מבלי שדורשת כל צורך בצוות מיוחד שישגיח או ילמד לתפעל אותה.
SafeBreach נוסדה בשנת 2014 ע"י גיא בז'רנו (CEO) ואיציק קוטלר (CTO), שניהם בעלי עבר עשיר בתחום אבטחת המידע משירותם הצבאי. בז'רנו אשר הוביל את מערכי ההגנה של מספר חברות גדולות, האחרונה שבהן LivePerson הנסחרת בנאסדאק, מספר כי הדחף להקמת החברה נבע ״מהרצון לשנות את כללי המשחק בהם לתוקף יש יתרון מוחץ על פני המגן. כמנהל אבטחת מידע אתה מרגיש שבוי בכללי משחק שלא אתה מכתיב. עצם העובדה שחברות מאפשרות לתוקפים לעשות את הצעד הראשון ורק אז מבינות אם ההגנות שלהן יעילות, מקנה יתרון מוחלט לתוקף״.
השוק רעב לפתרונות אבטחה חדשים
גילי רענן מקרן סקויה אמר כי "עולם הסייבר והאבטחה מוצף בפתרונות בשנתיים האחרונות. הרבה מהחברות מתקשות לבדל את עצמן בעיני לקוחות פוטנצייאלים. פגשנו את גיא ואיציק כשכל מה שהיה הוא שני יזמים מצויינים ופרזנטציה, אבל מייד הבנו בקרן שמדובר בפתרון יצירתי, מתוחכם הפונה לשוק גדול. בדקנו מול כעשרה לקוחות פוטנציאליים – אנשי אבטחה אמריקאים, וכשהם התלהבו, הדרך להשקעה היתה קצרה".
כמות ההתקפות המוצלחות ושיעור הפגיעה בחברות מובילים לכך שבאופן לא מפתיע, שוק אבטחת המידע העולמי הוא אחד מהשווקים בעלי שיעור הצמיחה הגבוה ביותר בשנים האחרונות. המשקיעים כמו גם החברות מחפשים כל עת אחר פתרונות חדשניים להתמודד עם התופעה. בשל כך ניתן רק לצפות כי נראה יותר ויותר חברות כגון SafeBreach, המנסות לשבור את תפיסות ההגנה המקובלות ולהציג פתרונות מתוחכמים לא פחות מההאקרים.